Noa Nick

2021. jan 6.4 perc

Fényképész?

 

 

Csodáljuk azt a bátor és izgalmas napot, amikor a profi fotós utat választottad. Az a lehetőség, hogy folytatod szenvedélyed, sőt még fizetést is kaphatsz, ez több, mint álom - és meg is élheted! És bár ez kívülről úgy néz ki, mint egy rózsaszín felhő, megnyugtathatlak nem az.

 

Úgy döntöttem, hogy megosztom a fotósok iránti legbosszantóbb dolgokat. Legközelebb, amikor a 10 helyzet bármelyikével szemben találod magad - tudatom veled , hogy nem vagy egyedül (a 3. szám kivételével - egyedül állsz ehhez!).

 

 

Ez egy piszkos munka

 

Akár szabadban, akár stúdióban fényképezel, biztos lehetsz benne, hogy naponta többször is a földön (vagy a padlón) találod magad. Külön köszönet illeti a magazint, amely úgy döntött, hogy fürdőruhás kiadást forgat a február fagyos szélben, és a párnak, akik július heves melege alatt házasodtak össze. Soha nem fogsz hozzászokni, nem számít, hányszor fagyasztotta meg az ujjaid, vagy olvadtál, mint egy jégkrém. Számtalan piszkos pillanat - köszönjük!

 

 

 

 

Meddig tart ez?

 

Ha fizetni tudnál minden olyan percért, amikor arra várok, hogy a téma felöltözzön, hajat vagy sminket készítsen, akkor ezt a posztot a Maldív-szigeteki jachtomról írnám. Aranyozott jacht, vagyis gyémántból készült lámpákkal. Komolyan, minden fotózáshoz legalább 2-3 órás beállítást kell elvégezni, mielőtt eljuthatunk a kedvenc részünkre, az gomb megnyomása. És ha valaki más előkészületeitől függ (modell / boldog pár / várandós anya), a várakozás ugyanolyan nehéz lesz, mint a fényképezőgép. Olyan, mintha profi Várakozó lennél, igaz?

 

 

Magányos

 

Lehet, hogy néhány emberrel kapcsolatba lépsz a fényképezés során (bár néha azt kívánod, hogy ne is legyenek ott ...), de amikor képeidet szerkeszted vagy frissíted a fotós weboldalad, akkor mindenki magányossá válik. A hétvégén egy számítógép képernyőjét bámulva egy sötét szobába zárva. Pedig nagyon jó az idő kint! És a barátok mindig mennek! De van pár fényképed, amelyeket el kell juttatnod a megrendelőnek, hogy a következő alkalommal, amikor barátaid mennek, megengedhesd magádnak, hogy csatlakozz hozzájuk.

 

 

Az a munka, amely fedezi a számlákat

 

Egy ideális világban az „ez a munka” azt a fotót készíti, amelyben szenvedélyesebb. A való világban néha olyan projekteket kell vállalnod, amelyeknek semmi köze sincs a kreativitáshoz és / vagy a kamera tartásához. Végül is a fotós projektek jönnek és mennek, de a számlák megmaradnak. Ha a helyi kameraüzlet nem keresi a személyzetet, akkor valószínűleg csapos, irodai asszisztens vagy bébiszitter lehetsz (ide sorolj minden olyan melót, amelyben nincs „fotó” szó). Másrészről, ha egy ideig egy pillanatra lecsukod a keresőt, akkor ez a régóta keresett ötlet egy kreatív személyes projekthez vezethet.

 

Ha valami teljesen „nem fotós”, dolgot csinálsz az elég hálátlan, de legyünk őszinték - még rosszabb, ha kénytelen vagy a nem kedvelhető műfajokat fotózni. Az álmod az volt, hogy felfedezzd az Amazonas eddig fel nem térképezett törzseit, ehelyett látsz egy halom sárgarépát tíz szögből!

 

 

Fotózzunk ételeket, hogy legyen pénz a számlákra...

 

 

Srácok igazán?

 

Valahogy a fotósokról az ügyfelek általában a legfurcsább elvárásokkal számolnak. Lássuk, hogyan hangzódnak ezek az elvárások, ha például egy ácsnak szólnak:

 

-Hű, milyen csodálatos asztal! Biztos igazán nagyszerű fűrészed van!

-Akkor miért nem lehetnek készen a székek holnap? Már megvannak a darabjai, csak össze kell őket rakni!

-Nem tehetsz úgy, mintha ez a csupasz karosszék úgy nézne ki, mintha bőrből készülne?

-Úgy gondolom, hogy egy zöld árnyalat valóban javítaná ezt a piros dohányzóasztalt.

-Láttam ezt a csodálatos egyrészes kabrió kanapét a Pinterest-en. Hintaszékké és bővíthető asztalá változtatható. Megcsinálod nekem?

-Egy fiatal pár vagyunk, aki éppen most végzett a főiskolán, nem kaphatunk kedvezményt ?

-Annyira élvezed a bútorok gyártását, nem tudsz ingyen csinálni egy kis széket? Mondjuk mindenkinek, hogy Te készítetted!

 

Elég is ennyi, úgy gondolom, hogy az ötlet mára világos legyen. Ami általában egy profi szakember helytelen kérésének tűnik, napi rutin a fotósok számára.

 

 

Soha nem leszünk üzletemberek

 

Könyvelés, adók, e-mailek megválaszolása, ármegbeszélés, ármeghatározás, reklám, marketing, új ügyfelek keresése, nyomatok eladása, fényképek beküldése versenyekre ... Komolyan véve, csak azt akarjuk csinálni, amiben jók vagyunk - fényképeket készíteni. Valaki másnak a segítsége tökéletes lenne, de mi fotósok megengedhetjük ezt?

 

 

Fáj a hátad, nyakad!

 

Ha csak egy irodai dolgozónak kellene asztali számítógép, billentyűzet, egér, kávéfőző és sorolhatnám.

Dobj el néhány nehéz eszközt a hátadon, mozogj állandóan, például hord be a helyszinre

a felszerelésed (a gurulókocsi nem gördíti fel magát!), Tegyél rá néhány extra hosszú munkaidőt - és megvan a tökéletes recept a fizikai sérüléshez. A testi egészség fenntartása kiemelt prioritás, ám sajnos a csontkovácsok és az akupunktúrák pénzt (és időt) igényelnek, amit nem mindig tudunk megfizetni. Drága, és nem tudjuk költségeinket elszámolni.

 

 

Kétségbeesett összehasonlítás

 

Természetes, ha összehasonlítjuk magunkat más tehetséges fotósokkal, a fényképezett jó megjelenésű modellekkel vagy más barátokkal, akik kevesebb órával jobban keresnek, és jobban élnek. Túl gyakran találjuk magunkat egy nagy lencse alatt, és érzékelőnk túl érzékeny. De akármennyire természetes is, ez nem könnyíti meg a napjainkat.

 

 

Munka 25/8

 

Mintha nem lenne elegendő a munkaidő és a hétvégék munkája ... A kis család összejövetele, amelyet terveztél? A legjobb barátod koncertje, ahová menni akartál? Még a legkedveltebbek is azt várják el, hogyTe legyél a kívülálló, aki dokumentálja mágikus pillanataikat. Nehéz jelen lenni a saját életedben, amikor az emberek mindig látnak egy lehetőséget egy fotózásra, az idő helyett, hogy csak veled lógjanak.

 

 

Perfektcionizmus

 

A perfekcionizmus jó erény, mivel végül segít kiváló eredményt elérni. De nagy a nyomás a tökéletes fotó elkészítéséhez, miközben megtalálhatod (és megtarthatod) saját stílusod. Nem csoda, hogy sokan nagyon aggódnak egy nagy fotózás előtt! Nem csak az ügyfél kritikája miatt aggódunk, hanem a mi kritikánk miatt is. Még egy egyszerű, gyermekről vagy szeretteinkről szóló fénykép is nehezen élvezhető, ha tisztában vagy a megvilágítással, a kompozícióval és a megfelelő arckifejezéssel.

 

Van valami ami bosszant s nem írtam le? - mond el nekem a megjegyzésekben, és együtt fogjuk kivesézni a fájdalmat. A hátfájás kivételével ez már elég a 🙂-hoz

    310
    2