Noa Nick

2021. jan 18.2 perc

Ki lesz a Fehér Ház új fotósa?

A Biden adminisztráció kiválasztotta a hivatalos fotósát. Aki nem más, mint Adam Schultz, a fotós aki végig kísérte a Biden kampányt 2019 nyara óta, és a Hillary Clinton kampányt 2016-ban.

Schultz jártas a politikai fotózásban, és logikus volt ez a döntés hogy ő legyen a Fehér Ház új fotósa. Adam Schultz végigkíséri kameráival a Joe Biden féle 4 éves elnöki adminisztrációt, és ezért szeretném bemutatni nektek őt.

Megtudjuk hogy milyen felszerelést használ, hogyan kapta meg a munkát, és mit várhatunk tőle a következő években.

Adam Schultz

Schultz, a DP Review-nek adott nyilatkozatában elmeséli pontosan hogyan esett rá az ex-alelnök jövőbeli fotós választása. Elmondja hogy a kampány közben egy repülőben Delaware felé Biden megnyitotta a laptopján pár képét, felé fordult, és megkérdezte hogy használhatná e pár képet. Azon a ponton azt mondta magának “Ok, érti, tetszik neki amit csinálok!” és utána egyetlen célja az volt hogy kiépítse az elnök-jelöltel a bizalmas kapcsolatot. Azt tudni kell, hogy nem volt sok elnöki fotós a múltban, és Pete Souza megváltoztatta ahogy az emberek gondolkoznak egy Fehér házi fotósról az Obama alatti képeivel, és a Trump elnökség alatti képeket nem nagyon publikálta Sheelah Craigman, de még lehet hogy később láthatunk pár képet amit az adminisztáció alatt nem lehetett publikálni.

Pete Souza

Adam Schultz 3 géppel fotózik! A felszerelése 3 Sony A9II gépből áll. Az egyik kamerán van egy 85mm f1.4 -es Sony lencse, a másodikon egy 16-35mm f 2.8, és az utolsón egy 100-400 mm-es, és nincsen egyik kamerán sem markolat. Régebben Canon 5D Mark IV gépeket használt. Ő lesz a második Fehér Házi fotós aki Sony-t használ. Ebből is látszik hogy a Sony feltör a média fotózás szintjére. Az Instagramja @schultzinit.

A nagy kérdés hogy teljes engedélyt kap Bidentől hogy mindent fotózhasson, mint Pete Souza az Obamatól, vagy limitált mozgásteret mint a mostani Trump adminisztráció fotósa kap.

Adamnek ez nagyon jó, hiszen lesz esélye látni amit más fotósok nem láthatnak 4 éven keresztül. Ő választhatja a fotós csapatát is, akik soron követhetik Kamala Harris alelnökségét is, és sok mást. A következő elnökség történelmét dokumentálhatja Adam és csapata.

Ezúton is Gratulálok neki és a Sony-nak!

-Nick Noa

    320
    0