Noa Nick

2019. feb 16.1 perc

Magyar fotós képe is bekerült a közönségdíjas év természetfotói közé

2019.02.13.NG#AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓJA#ÁLLATOK

📷

2018-ban 54. alkalommal rendezték meg Az Év Természetfotósa versenyét a Londoni Természettudományi Múzeum szervezésében.

A pályázatra érkezett legjobb képek 2019. június 30-ig tekinthetőek meg a Londoni Természettudományi Múzeumban. A 2018-as versenyre 95 ország mintegy 45 ezer amatőr és profi fotósa nevezett.

A múzeum a közelmúltban ismertette a közönségszavazat eredményeit. Az első helyen a brit David Lloyd végzett, aki két hímoroszlánt örökített meg. Lloyd szerint a kifejlett példányok feltételezhetően testvérek, és közel 30 másodpercig köszöntötték egymást, mielőtt letelepedtek volna egymás közelében. Az oroszlánok között meglehetősen ritka, hogy két egyed ilyen sokáig szaglássza, érintse egymás

„Az oroszlánok összetett társas kötődéssel rendelkező élőlények, David nyertes fotója pedig bepillantást nyújt belső világukba” – nyilatkozta Sir Michael Dixon, a Londoni Természettudományi Múzeum igazgatója. Dixon szerint a felvétel arra emlékezteti az embert, hogy nem mi vagyunk az egyetlen érző lények a bolygón.

A közönségszavazaton további négy felvétel szerepelt kifejezetten jól. Az egyik Matthew Maran fotója, aki egy észak-londoni graffiti előtt elhaladó rókát kapott lencsevégre. A fotós nagyjából egy éve tervezi, hogy egyszer készít egy képet egy, a rókás falfestmény előtt elhaladó állatról.

A listára Máté Bence képe is felkerült. A magyar természetfotós fiatal afrikai vadkutyákról készített felvételt. Míg a kifejlett hiénakutyák kegyetlen harcosok, addig a kölykök kifejezetten játékosak. Máté Bence a dél-afrikai Mkuze közelében fotózta le a kölyköket, ahogy éppen egy impala lábával játszottak.

    80
    1