Noa Nick

2021. jan 12.2 perc

Tippek a háziállatok fényképezéséhez kezdőknek

A háziállatok gyakran csak szőrös gyerekek, sok helyet foglalnak el tulajdonosuk szívében, és természetesen a szívhez közeli dolgok nagyszerű fényképészeti tárgyakat jelentenek. Habár a forgatás kedvelt témája, a legtöbb háziállat nem ül nyugodtan, és biztosan nem érti a „nézz a kamerába”. A család legszőrösebb tagjainak elfogása nagy kihívást jelenthet. Íme hét tipp a háziállatok fényképezéséhez a kezdőknek az induláshoz.

Legyél türelmes

A háziállatok fényképezése sokban hasonlít a gyermekek fényképezésére. Nagy fokú türelemre van szükség. A háziállatok nem valószínű, hogy rád néznek és nyerő lövést adnak a zárkioldó első megnyomásakor. Tervezzd, hogy egy kis időt töltesz el azokkal a felvételekkel. Ha a háziállatnak nincs hosszú figyelme, próbálj rövid sorozatban dolgozni, és mind neked, mind a kedvtelésnek szünetet adjon.

Csemegékkel és játékokkal hívjd fel a figyelmüket

A legtöbb háziállat nem nézi a kamerát, legalábbis nem könnyű. Egyes háziállatok rád néznek, amikor a nevüket hallják. Mások előnyben részesíthetik a csipogó játékokat. Néhányan szívesen keresik a csemegét. Ha nem saját házi kedvenced fényképezed, feltétlenül kérdezzed meg a gazdit, mi vonzza leginkább a figyelmét. Nem akarj túl sok figyelmet, különben a fényképezőgéphez rohannak, és túl közel vannak az objektívhez, éppen annyira, hogy rád nézzenek.

Hadd játsszanak

Nem feltétlenül kell lefényképezned őket, amikor rád néznek. Bár nagyszerűek azok a portrék, ahol a háziállat ül, és szépen néz a kamerába, a háziállatok fényképezése játék közben is remek képeket hozhat létre. Egyszerűen hagyni kell, hogy a kisállat játsszon, jó módszer az egyéni személyiség megragadására. Hagyd, hogy játszon a kuty a ajátékával (labda stb) vagy a cica a libegő dolgokkal. Ha teheted, menj ki, hogy természetes megvilágításban rögzítsd a játékot.

Fotózd le a szemük szintjén

Ha nem az ő szemmagasságából fényképezel, nagy eséllyel lenézed őket (talán ha lovat fényképezel , ez nem így van). Ha egy témát lenézel, kisebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Jobb megközelítés, ha az ő szemmagasságukból készíted el a felvételt. Ez azt jelentheti, hogy ülsz, térdelsz vagy akár hasra fekszel. Bármilyen kínos is lehet a beállított helyzet, a perspektíva sokkal jobban megragadja a háziállatokat. A háziállat szemmagasságában történő fényképezéssel a fotók inkább portréként érezhetik magukat, mint alkalmi pillanatképekként.

Összpontosítson a szemekre

A család tagjaiként a háziállatokat is fényképezni kell. Legyél türelmes, készülj fel finomságokkal és játékokkal, vagy egyszerűen fényképezd le őket játék közben. Fényképezd a szemük szintjén, egyetlen pont autofókusszal az egyik szemükre. Használj gyors záridőt, és ha szükséges, vakut a mozgás lefagyásához.

    360
    1