Keresés

Ki lesz a Fehér Ház új fotósa?

A Biden adminisztráció kiválasztotta a hivatalos fotósát. Aki nem más, mint Adam Schultz, a fotós aki végig kísérte a Biden kampányt 2019 nyara óta, és a Hillary Clinton kampányt 2016-ban.


Schultz jártas a politikai fotózásban, és logikus volt ez a döntés hogy ő legyen a Fehér Ház új fotósa. Adam Schultz végigkíséri kameráival a Joe Biden féle 4 éves elnöki adminisztrációt, és ezért szeretném bemutatni nektek őt.

Megtudjuk hogy milyen felszerelést használ, hogyan kapta meg a munkát, és mit várhatunk tőle a következő években.

A Biden adminisztráció Fehér házi fotósa.
Adam Schultz

Schultz, a DP Review-nek adott nyilatkozatában elmeséli pontosan hogyan esett rá az ex-alelnök jövőbeli fotós választása. Elmondja hogy a kampány közben egy repülőben Delaware felé Biden megnyitotta a laptopján pár képét, felé fordult, és megkérdezte hogy használhatná e pár képet. Azon a ponton azt mondta magának “Ok, érti, tetszik neki amit csinálok!” és utána egyetlen célja az volt hogy kiépítse az elnök-jelöltel a bizalmas kapcsolatot. Azt tudni kell, hogy nem volt sok elnöki fotós a múltban, és Pete Souza megváltoztatta ahogy az emberek gondolkoznak egy Fehér házi fotósról az Obama alatti képeivel, és a Trump elnökség alatti képeket nem nagyon publikálta Sheelah Craigman, de még lehet hogy később láthatunk pár képet amit az adminisztáció alatt nem lehetett publikálni.


Obama Elnök Fehér házi fotósa.
Pete Souza

Adam Schultz 3 géppel fotózik! A felszerelése 3 Sony A9II gépből áll. Az egyik kamerán van egy 85mm f1.4 -es Sony lencse, a másodikon egy 16-35mm f 2.8, és az utolsón egy 100-400 mm-es, és nincsen egyik kamerán sem markolat. Régebben Canon 5D Mark IV gépeket használt. Ő lesz a második Fehér Házi fotós aki Sony-t használ. Ebből is látszik hogy a Sony feltör a média fotózás szintjére. Az Instagramja @schultzinit.A nagy kérdés hogy teljes engedélyt kap Bidentől hogy mindent fotózhasson, mint Pete Souza az Obamatól, vagy limitált mozgásteret mint a mostani Trump adminisztráció fotósa kap.

Adamnek ez nagyon jó, hiszen lesz esélye látni amit más fotósok nem láthatnak 4 éven keresztül. Ő választhatja a fotós csapatát is, akik soron követhetik Kamala Harris alelnökségét is, és sok mást. A következő elnökség történelmét dokumentálhatja Adam és csapata.

Ezúton is Gratulálok neki és a Sony-nak!

-Nick Noa

26 megtekintés0 hozzászólás