top of page

Klasszikus stílusu portré készítése

A Klasszikus Stílusú Portréfotózás Művészete

A portréfotózás művészetének szépsége abban rejlik, hogy megörökíthetjük az emberi arc és kifejezések varázsát. A klasszikus stílusú portréfotózás az egyszerűség és az elegancia jegyében zajlik, és néhány alapvető technikát alkalmaz, hogy a modell arcát a lehető legjobban kiemelje. Az alábbiakban részletesen kifejtem, hogyan készíthetünk ilyen stílusú portréfotókat.


Hillsdale NJ-ben található portré stúdió. Nick Noa fotográfus
Nick Noa portré stúdiója


A 85 mm-es Zeiss Batis Objektív

A 85 mm-es Zeiss Batis objektív a portréfotósok egyik legkedveltebb választása. Ennek az objektívnek a kiváló optikai tulajdonságai és a bokeh hatás miatt van nagy híre. A bokeh hatás révén a háttér gyönyörűen elmosódik, miközben a modell arcát élesen rögzíti. A 85 mm-es Zeiss Batis objektív tökéletes választás, ha a modell arcát ki szeretnéd emelni és elmosni a háttér zajt.


Zeiss batis 85 mm 1,8 objektív. Nick Noa kedvenc objektíve portré fotózáshoz.
Zeiss Batis 85 mm 1.8 objektív


Rembrandt Világítás és a 160 cm-es Ernyő

A Rembrandt világítás egy olyan klasszikus megvilágítási technika, amelyet a holland festő, Rembrandt Harmenszoon van Rijn alkalmazott festményein és portréin. Ennek a technikának a lényege az, hogy az arc egyik oldalát részlegesen világítjuk meg, miközben a másik oldalt árnyékoljuk. Ez létrehozza a karakteres, háromdimenziós megjelenést.

A Rembrandt világításhoz egy 160 cm-es ernyőre van szükségünk, amelyet az oldalról irányítva fényt sugároz a modell arcára. Az ernyő diffúzora puha és egyenletes fényt biztosít, ami segít elérni a kívánt hatást. Fontos, hogy a megfelelő szög és magasság beállítását figyeld, hogy a fény szépen essen az arcra.


Rembrandt világítás Nick Noa fotográfus.
Rembrandt Világítás


Az Utómunka Varázsa és Tanítás

Az utómunka elengedhetetlen része a klasszikus stílusú portréfotózásnak. Egy jó utómunka képes tovább fokozni a kép hangulatát és összhangját. Az utómunka során lehetőségünk van a színek korrekciójára, a kontraszt beállítására és a bőrhibák eltávolítására is.

De itt a legfontosabb rész: Ha érdekel az utómunka művészetének elsajátítása, akkor jó hírem van! Rendelkezem egy informatív videóval, amely bemutatja az utómunka lépéseit. Ebben a videóban részletesen elmagyarázom, hogyan lehet a képeket olyan széppé és hatásossá varázsolni, mint amilyeneket a klasszikus stílusú portréfotózás elvár.

Ha további információkat szeretnél erről a videóról és a tanítási lehetőségekről, kattints a következő linkre: Utómunka Videó és Tanfolyam.


Photo by luca Sammarco from pexels
Photoshop oktatás magyarul az Udemy-n.Tanulj és Fejlődj

Remélem, hogy ez a blogposzt és az utómunka videó hasznos és inspiráló lesz számodra, ha érdeklődsz a klasszikus stílusú portréfotózás iránt. A 85 mm-es Zeiss Batis objektív és a Rembrandt világítás fantasztikus eszközök a stílusos és hatásos portrék készítéséhez. Az utómunka pedig a képek finomhangolásában segít. Ne habozz kérdezni, ha bármilyen további információt szeretnél kapni, vagy részletesen tanulni szeretnél az utómunka művészetéről!klasszikus portrék Nick Noa fotográfustól.
Klasszikus portrék Nick Noa fotográfustól.

7 views0 comments
bottom of page