top of page

Klasszikus stílusu portré készítése

A Klasszikus Stílusú Portréfotózás Művészete

A portréfotózás művészetének szépsége abban rejlik, hogy megörökíthetjük az emberi arc és kifejezések varázsát. A klasszikus stílusú portréfotózás az egyszerűség és az elegancia jegyében zajlik, és néhány alapvető technikát alkalmaz, hogy a modell arcát a lehető legjobban kiemelje. Az alábbiakban részletesen kifejtem, hogyan készíthetünk ilyen stílusú portréfotókat.


Hillsdale NJ-ben található portré stúdió. Nick Noa fotográfus
Nick Noa portré stúdiója


A 85 mm-es Zeiss Batis Objektív

A 85 mm-es Zeiss Batis objektív a portréfotósok egyik legkedveltebb választása. Ennek az objektívnek a kiváló optikai tulajdonságai és a bokeh hatás miatt van nagy híre. A bokeh hatás révén a háttér gyönyörűen elmosódik, miközben a modell arcát élesen rögzíti. A 85 mm-es Zeiss Batis objektív tökéletes választás, ha a modell arcát ki szeretnéd emelni és elmosni a háttér zajt.


Zeiss batis 85 mm 1,8 objektív. Nick Noa kedvenc objektíve portré fotózáshoz.
Zeiss Batis 85 mm 1.8 objektív


Rembrandt Világítás és a 160 cm-es Ernyő

A Rembrandt világítás egy olyan klasszikus megvilágítási technika, amelyet a holland festő, Rembrandt Harmenszoon van Rijn alkalmazott festményein és portréin. Ennek a technikának a lényege az, hogy az arc egyik oldalát részlegesen világítjuk meg, miközben a másik oldalt árnyékoljuk. Ez létrehozza a karakteres, háromdimenziós megjelenést.

A Rembrandt világításhoz egy 160 cm-es ernyőre van szükségünk, amelyet az oldalról irányítva fényt sugároz a modell arcára. Az ernyő diffúzora puha és egyenletes fényt biztosít, ami segít elérni a kívánt hatást. Fontos, hogy a megfelelő szög és magasság beállítását figyeld, hogy a fény szépen essen az arcra.


Rembrandt világítás Nick Noa fotográfus.
Rembrandt Világítás


Az Utómunka Varázsa és Tanítás

Az utómunka elengedhetetlen része a klasszikus stílusú portréfotózásnak. Egy jó utómunka képes tovább fokozni a kép hangulatát és összhangját. Az utómunka során lehetőségünk van a színek korrekciójára, a kontraszt beállítására és a bőrhibák eltávolítására is.

De itt a legfontosabb rész: Ha érdekel az utómunka művészetének elsajátítása, akkor jó hírem van! Rendelkezem egy informatív videóval, amely bemutatja az utómunka lépéseit. Ebben a videóban részletesen elmagyarázom, hogyan lehet a képeket olyan széppé és hatásossá varázsolni, mint amilyeneket a klasszikus stílusú portréfotózás elvár.

Ha további információkat szeretnél erről a videóról és a tanítási lehetőségekről, kattints a következő linkre: Utómunka Videó és Tanfolyam.


Photo by luca Sammarco from pexels
Photoshop oktatás magyarul az Udemy-n.Tanulj és Fejlődj

Remélem, hogy ez a blogposzt és az utómunka videó hasznos és inspiráló lesz számodra, ha érdeklődsz a klasszikus stílusú portréfotózás iránt. A 85 mm-es Zeiss Batis objektív és a Rembrandt világítás fantasztikus eszközök a stílusos és hatásos portrék készítéséhez. Az utómunka pedig a képek finomhangolásában segít. Ne habozz kérdezni, ha bármilyen további információt szeretnél kapni, vagy részletesen tanulni szeretnél az utómunka művészetéről!klasszikus portrék Nick Noa fotográfustól.
Klasszikus portrék Nick Noa fotográfustól.

19 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page