top of page

Objektívek és Rekeszérték: Portréfotózás Útmutató Nick Noától

Minden fotósnak szembe kell néznie az objektív választás kérdésével. Azonban nem csak egy egyszerű technikai döntésről van szó; ez egy művészi választás is, amely mélységében meghatározza a kép végleges megjelenését. Ebben a bejegyzésben megosztom veletek a saját tapasztalataimat és tanácsaimat.


Ajánlott objektívek és tartozékok portréfotózáshoz, Nick Noa választéka


Fix vagy Zoom Objektívek: A Saját Véleményem

Bár a zoom objektívek sokoldalúsága csábító lehet, én személy szerint a fix objektívek mellett teszem le a voksomat. Ezekben az objektívekben nincsenek olyan mozgó alkatrészek, amelyek negatívan befolyásolnák az optikai teljesítményt. Továbbá, a nagy rekesznyílás lehetővé teszi, hogy több fényt engedjünk be, amely kulcsfontosságú a stúdiófotózás során is.


A Fix Objektívek Optikai Előnyei

Számos optikai előnye van a fix objektíveknek. Ezek általában képesek szélesebb rekesznyílásokra, így több fényt engednek be, amely lehetővé teszi a háttér természetes elmosását, vagyis a bokehet.


Nick Noa kedvenc objektíve a Zeiss Batis 85 mm-es 1,8-as.
A kedvenc portré objektívem.


Ajánlott Gyújtótávolságok: Miért Fontosak?

Az ideális gyújtótávolság kiválasztása kulcsfontosságú. A gyújtótávolság befolyásolja, hogy milyen lesz a kép mélysége, és hogy a modell arányai hogyan jelennek meg. A 50mm-es vagy annál nagyobb gyújtótávolságú objektívek ideálisak, mert minimális torzítással és realisztikus arányokkal képesek ábrázolni a modellt.


Rekeszértékek a Különböző Fényviszonyokhoz

A rekeszérték kulcsfontosságú tényező, különösen stúdiókörülmények között. Ha természetes fényben fotózol, egy f/2-es rekeszérték gyakran ideális. Azonban stúdióban, ahol kontrollált fényviszonyok uralkodnak, gyakran használok f/5.6-os vagy f/8-as rekeszértékeket.Kamera és objektív beállítások Nick Noa stúdiójában

24 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page