Noa Nick

2021. jan 26.9 perc

Azt a mindenit, mi történt már megint?!

Azt gondolom elég nagy változások várhatóak!

A napokban elég komoly hírek mozogtak a világ piacon!

A Nikon kezd becsődölni és feladja a harcot! Már csak a Canon és a Sony van igazán versenyben! Am mi várható a Canonra nézve? A Sony átveszi az abszolút uralmat immár a kamera piacon is!

Igazi nagyágyúvá vált! S itt az újabb bizonyíték! A Sony megalkotta azt a kamerát, melyre elég sokan vártak már. Többek között én is!

Igazi nagyágyú. Itt Egyértelmű a trónfosztás.

Nézzük is a részleteket!

  • Új 50,1 megapixeles teljes képkocka Exmor RS ™ CMOS képérzékelő egy továbbfejlesztett BIONZ XR ™ képfeldolgozó (1) motorral kombinálva, nyolcszor nagyobb feldolgozási teljesítmény mellett

  • Sötétítés nélküli sorozatfelvétel akár 30 képkocka / másodperc sebességgel (2)

  • Az érzékelő gyors leolvasása akár 120 AF / AE számítást is lehetővé tesz másodpercenként (3), ami megduplázza az Alpha 9 II sebességét, még 30 kép / mp sorozatfelvétel esetén is

  • Világos és nagy 0,64 típusú 9,44 millió képpontos (kb.) OLED Quad-XGA elektronikus kereső a világ első (4) 240 kép / mp-es frissítési gyakoriságával

  • Csendes, rezgésmentes elektronikus redőny

  • A világ első villanásgátló (5) fényképezése mechanikus és elektronikus redőnnyel egyaránt

  • Elektronikus redőny szinkron (6) akár 1/200 másodpercig először az Alpha ™ sorozatban

  • A világ leggyorsabb mechanikus exponáló vakuja akár 1 400 másodpercig is szinkronizálható.

  • 8K 30p 10-bites 4: 2: 0 XAVC HS videofelvétel 8,6 K-os mintavétellel a rendkívüli részletek és felbontás érdekében, a 4K 120p (8) 10-bites 4: 2: 2 filmfelvételi képességein felül

  • Széles dinamikatartomány: 15 állomás állóképeknél (9) és 15+ lépések videofelvételeknél (10)

  • Továbbfejlesztett valós idejű szem AF (autofókusz) emberek és állatok számára, és új valós idejű szem AF AF madarak számára (11), valamint valós idejű követés, amely automatikusan fenntartja a pontos fókuszt

  • 5-tengelyes testen belüli képstabilizálás 5,5 lépéses (12) záridõ-elõnyhöz

  • Az S-Cinetone színes mátrix az FX9 és FX6 képekben látható, hogy kifejező mozis képet adjon

  • Professzionális munkafolyamat-támogatás az iparág leggyorsabb (13) beépített Wi-Fi-jével, SuperSpeed ​​USB 10Gbps, 1000BASE-T Ethernet és még sok mással

SAN DIEGO, Kalifornia - 2021. január 26. - A Sony Electronics, a képalkotó szenzortechnológia és a digitális képalkotás terén világelső, bejelentette az úttörő új, teljes képkockás tükör nélküli Alpha 1 fényképezőgép érkezését - amellyel megerősítik elkötelezettségüket az ipar lenyűgöző vezetése mellett az innovatív új funkciók kombinációja.

"Mindig hallgatjuk ügyfeleinket, és kihívást jelentünk az ipar számára, hogy új innovációt hozzon a piacra, amely messze meghaladja az elvárásaikat." - mondta Neal Manowitz, a Sony Electronics képalkotó termékek és megoldásokért felelős alelnöke. "Az Alpha 1 áttör minden létező határt, új mércét állítva az alkotók által egyetlen fényképezőgéppel megvalósítható teljesítményre. Mi a legjobban izgat minket - és nem csak az átfogó termék funkció - az Alpha 1 képes rögzíteni azt, amit még soha nem rögzítettek. Ez a kamera a kreatív lehetőségek új világát nyitja meg, ami lehetővé teszi a korábban lehetetlent. ”

Az újonnan kifejlesztett képérzékelő beépített memóriával van felszerelve, és egy továbbfejlesztett BIONZ XR képfeldolgozó motorral párosul, így képes 50,1 megapixeles képek folyamatos felvételére elképesztő 30 kép / mp sebességgel, másodpercenként akár 120 AF / AE számítással. Az Alpha 1 fényképezési képességeit tovább javítja a 9,44 millió képpontos OLED Quad-XGA elektronikus kereső, akár 240 kép / mp (14) képfrissítési gyakorisággal, biztosítva a sötétedést. Ezenkívül egy Alpha sorozatú kamerában először elérhető a 8K 30p 10 bites 4: 2: 0 videó. Az Alpha 1 képes 4K 120p / 60p 10 bites 4: 2: 2 felvételre is, és tartalmazza az S-Cinetone színét is. Az Alpha 1 emellett olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyek gyorsabb munkafolyamatokkal támogatják a szakembereket, többek között 3,5-szer gyorsabb vezeték nélküli FTP átviteli sebességet (15) és még többet.

Példa nélküli felbontás és gyors
 
sorozatfelvétel akár 30 képkocka / másodperc sebességgel

Az Alpha 1 olyan pillanatokat rögzít, amelyek egyébként nagy sebességű teljesítményének köszönhetően elveszhetnek, és minden fotós számára biztosítja a gyorsan mozgó tárgyak rögzítéséhez szükséges sebességet. Az 50,1 megapixeles képérzékelő nagy sebességű kiolvasása és a nagy puffermemória lehetővé teszi akár 155 teljes képkocka tömörített RAW-kép vagy 165 teljes képkocka JPEG-kép felvételét akár 30 képkocka / másodperces sebességgel, az elektronikus redőny mellett AF és AE követési teljesítmény.

Megdöbbentő, akár 120 AF / AE / másodperces számítási sebesség mellett az Alpha 1 nagy pontossággal képes fenntartani a fókuszt még gyorsan mozgó témák esetén is. Automatikusan beállíthatja az expozíciót, még hirtelen fényerőváltozás esetén is, az AE válasz késleltetése pedig 0,033 másodperc (2).

Fejlett elektronikus kereső a világ első, 240 kép / mp-es frissítési gyakoriságával

Az Alpha 1 keresőben a fényképezőgép soha nem látott sebességgel történő képalkotásának köszönhető, hogy a világ első 240 kép / mp-es frissítési gyakoriságával rendelkezik, és így rendkívül sima megjelenítést biztosít. A kereső nem elsötétül, ha az expozíció megszakítás nélküli képet nyújt, és zökkenőmentes képkockázást és követést tesz lehetővé akár folyamatos fényképezés közben is. A 9,44 millió képpontos (kb.), 0,64 típusú Quad-XGA nagyfelbontású OLED-kijelző és a finomított optika a legnagyobb felbontást nyújtja a kategóriájában. Ezenkívül 0,90x (19) kereső nagyítást, 41 ° -os átlós FOV-t és 25 mm magas szempontot kínál a tiszta, alacsony torzítású saroktól sarokig történő megtekintéshez.

Haladó autofókusz

A Sony továbbra is az autofókusz technológia határait feszegeti az Alpha 1 bevezetésével, amely könnyen képes nagy pontossággal követni az összetett, gyorsan mozgó témákat. A fényképezőgép 759 fázisérzékelési ponttal rendelkezik egy nagy sűrűségű fókuszsíkú fázisérzékelő AF-rendszerben, amely lefedi a kép területének körülbelül 92% -át - biztosítva a pontosságot és a fókuszáltságot olyan környezetekben, ahol az élességállítás egyébként nehéz lehet.

A Sony fejlett valós idejű Eye AF 30% -kal javítja az észlelési teljesítményt az előző rendszerekhez képest, köszönhetően a nagy teljesítményű képfeldolgozó motornak, a BIONZ XR-nek. Pontos, megbízható felismerést biztosít, még akkor is, ha a személy arca félrefordul. Az emberek és az állatok számára biztosított továbbfejlesztett valós idejű szem AF mellett az Alpha 1 magas szintű tárgyfelismerési technológiát alkalmaz, amely valós idejű szem AF-t biztosít a madarak számára (11), ez az első egy Alpha sorozatú fényképezőgépben. Az optimalizált algoritmusok biztosítják a követés fenntartását akkor is, ha egy ülő madár hirtelen repül, vagy a keretezés hirtelen megváltozik (20).

Az Alpha 1 tartalmaz egy AI-alapú valós idejű követést is, amely automatikusan fenntartja a pontos fókuszt. Az alanyfelismerő algoritmus a színt, a mintát (fényerőt) és az alany távolságát (mélységét) használja a térinformációk valós idejű, nagy sebességű feldolgozásához.

Csendes, rezgésmentes elektronikus redőny

Az új képérzékelő nagy sebességű kiolvasása lehetővé tette a redőny akár 1,5-szeresének csökkentését állóképek készítésekor az Alpha 9 II-hez képest. Emellett a világon először (5) csendes, villogásgátló sorozatfelvételt kínál elektronikus zárral. Az elektronikus redőny némán, mechanikai zaj nélkül működik, és rezgésmentes. Stresszmentes sorozatfelvétel már akkor is lehetséges, ha kihívást jelentő megvilágításban fényképeznek fluoreszkáló vagy más villogásra hajlamos mesterséges megvilágítással. És egy Alpha fényképezőgépben először 1/200 (22) másodpercig lehetséges az elektronikus redőny szinkronizálása. Az elektronikus redőny előnyei most is életre kelhetnek, ha vakut használ a széles körűen bővített felvételi sokoldalúság érdekében.

Kettős hajtású redőnyrendszer 1/400 vakuszinkronhoz

Az Alpha 1 a világ leggyorsabb, 1/400 mp-es vakuszinkron-sebességével (5) büszkélkedhet. mechanikus redőnnyel, így még könnyebben rögzítheti a dinamikus akciókat. A szénszálas redőnyfüggöny mellett az Alpha 1 tartalmaz egy újonnan kifejlesztett, kettős hajtású redőnyrendszert, amely rugó- és elektromágneses meghajtó működtetőt használ, ugyanakkor nagy tartósságot és könnyűséget kínál.

Nagyfelbontású fényképezésjavítások

Még ennek az érzékelőnek a nagy pixelszámával is, az Alpha 1 nagy érzékenységet kínál alacsony zajszint mellett, plusz 15 + dinamikus tartomány videóval és 15 lépéssel állóképeknél, az éles árnyalatoktól a csúcspontokig történő sima, természetes átmenetekhez az élvonalbeli feldolgozó rendszernek köszönhetően , széles, 100-32 000 ISO-érzékenységi tartományban (állóképek készítésekor 50-102 400-ig bővíthető).

Ezenkívül az új kamera egy fejlett Pixel Shift többfelvételes üzemmóddal rendelkezik, amely akár 16 teljes felbontású képet is összeállít. Ebben az üzemmódban a kamera pontosan elmozdítja az érzékelőt egy pixel vagy fél pixel lépésekben, hogy 16 különálló pixeleltolású képet rögzítsen, amelyek összesen 796,2 millió pixel adatot tartalmaznak, és ezután 199 millió pixelbe (17 280 x 11 520 pixel) állítanak össze. ) képet a Sony Imaging Edge ™ asztali alkalmazásával. Akár 1/200 másodperces vakuszinkronral. ebben a módban ideális építészet, művészet vagy bármely más csendélet témájának fényképezéséhez olyan részletességgel és színpontossággal, amely egyszerűen lenyűgöző.

Professzionális
 
videóminőség: 8K nagyfelbontású filmfelvétel

Alpha fényképezőgéppel az Alpha 1 először kínál 8K 30p 10 bites 4: 2: 0 XAVC HS felvételt 8.6K túlmintavételezéssel a rendkívüli felbontás érdekében. A Sony elismert autofókusz technológiájával, fokozatosságával és színvisszaadási teljesítményével kombinálva az Alpha 1 segít a felhasználónak a legapróbb részletekig megvalósítani kreatív elképzeléseit. A 8K-s felvételek rugalmas 4K-szerkesztésre is használhatók az utómunka során.

Különféle videoformátumok támogatása szakembereknek

Az Alpha 1 kamerán belüli 4K felvételt kínál akár 120 képkocka / másodperces sebességgel (8), amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy akár 5x lassított videót is készítsen (23). A 10 bites 4: 2: 2 arányú felvétel támogatásán túl ez a funkció hatékony Long GOP képkockák közötti tömörítéssel vagy kiváló minőségű Intra (All-I) kereten belüli tömörítéssel is használható.

Az Alpha 1 az S-Cinetone-t tartalmazza, ugyanaz a színmátrix, amely a nagyra értékelt FX9 és FX6 szín- és bőrszínt produkálja. Természetes középtónusokat, lágy színeket és gyönyörű fénypontokat nyújt, hogy kielégítse a kifejezőbb mélység iránti növekvő igényt. Az S-Log3 gamma görbe lehetővé teszi a 15 ++ dinamikus tartomány elérését, míg az S-Gamut3 és az S-Gamut3. A színes színskála beállításai megkönnyítik az Alpha 1 felvételek és a VENICE mozi kamerán, az FX9 és a egyéb professzionális mozikamerák.

Hőelvezető szerkezet

Az egyedülálló hőelvezető szerkezet a képérzékelő és a képfeldolgozó motor hőmérsékletét a normál működési tartományon belül tartja, megakadályozva a túlmelegedést, miközben a kompakt testméretek megmaradnak. Ez lehetővé teszi a 8K / 30p videó folyamatos felvételét körülbelül 30 percig (24).

A kézi felvétel támogatása

A nagy pontosságú stabilizáló egység és a giroszkóp érzékelők, valamint az optimalizált képstabilizáló algoritmusok akár 5,5 lépéses zársebesség-előnyt is elérnek, maximalizálva a kamera 50,1 megapixeles érzékelőjéből származó nagy felbontású képek minőségét. Az Alpha 1 tartalmaz egy aktív módot (25) is, amely kiemelkedő stabilizációt kínál a kézi filmfelvételek készítéséhez. Amikor a Sony Catalyst Browse vagy Catalyst Prepare (26) asztali alkalmazásait használja utómunkálatokhoz, rendelkezésre áll egy pontos képstabilizáló funkció, amely a kamera beépített giroszkópja által létrehozott metaadatokat használja fel.

Az Alpha 1 által kínált további szolgáltatások közé tartoznak; 16 bites RAW kimenet (27) egy külső felvevőhöz (28) HDMI-n keresztül a maximális gyártási utómunka érdekében , 5,8 000 képpontos mintavételezésű teljes képpont kiolvasás pixelek összekapcsolása nélkül nagyfelbontású 4K filmekhez Super 35 mm-es és még több módban.

Továbbfejlesztett munkafolyamat a hálózati technológiákkal, beleértve az 5G-kompatibilis eszközökhöz való csatlakozást

Az Alpha 1-et úgy fejlesztették és konfigurálták, hogy támogassa a fotó- és videóújságírókat, valamint a sportlövészeket, akiknek állóképeket vagy filmeket kell a lehető leggyorsabban leadniuk a fejlett csatlakozási lehetőségekkel. Számos funkciót kínál a gyors, megbízható fájlátvitelhez. Az iparág leggyorsabb (8) beépített vezeték nélküli LAN-ja lehetővé teszi a kommunikációt 2,4 GHz-es és 5 GHz-es (29) sávokon, kettős antennával a megbízható kommunikáció érdekében. Az 5 GHz 2x2 MIMO támogatást tartalmaz (IEEE 802.11a / b / g / n / ac), amely 3,5-szer gyorsabb vezeték nélküli FTP átviteli sebességet kínál, mint az Alpha 9 II - ez jelentős előnyt jelent azoknak a hír- és sportlövőknek, akiknek megbízható sebességgel kell teljesíteniük. Van egy mellékelt USB Type-C® csatlakozója is, amely támogatja a gyors adatátvitelt, ha egy 5G mmWave kompatibilis eszközhöz csatlakozik, például a Sony Xperia PRO készülékéhez, és nagysebességű PC Remote (tethered) adatátvitelt tesz lehetővé a nagy képfájlok zökkenőmentes kezeléséhez. Az Alpha 1 beépített 1000BASE-T LAN csatlakozóval rendelkezik a nagy sebességű, stabil adatátvitelhez, beleértve a távoli fényképezést is. Az FTPS (File Transfer over SSL / TLS) támogatott, lehetővé téve az SSL vagy TLS titkosítást a nagyobb adatbiztonság érdekében.

A tömörített és tömörítetlen RAW mellett az Alpha 1 magában foglalja a veszteség nélküli, minőségromlás nélküli, Lossless Compressed RAW tömörítést. Van egy új „Light” JPEG / HEIF képminőségi beállítás is, amely a „Standard” beállításnál kisebb fájlokat eredményez, és gyorsabb szállítást tesz lehetővé a sebességtől függő hír- és sportfotósok számára. A RAW és JPEG formátumok sokoldalú választékával együtt az Alpha 1 magában foglalja a HEIF (High Efficiency Image File) formátumot a sima 10 bites fokozatosság érdekében, amely valósághűbb reprodukciót nyújt az égbolton és portréalanyon, ahol a finom, természetes fokozatosság elengedhetetlen. Az Alpha 1 készüléken készített képeket a sokoldalú felhasználás érdekében a kívánt méretarányra, méretre vagy pozícióra lehet vágni a fényképezőgépben.

Az Alpha 1 különféle alkalmazásokkal, kiegészítőkkel és eszközökkel is kompatibilis. Az Imaging Edge Mobile és az Imaging Edge Desktop (30) segítségével a szakemberek könnyen átvihetik a RAW fájlokat és a veszteségmentes tömörítést használó fájlokat, és távolról vezérelhetik az érintéskövetést és az érintőfókuszt a kényelmes AF-kezelés érdekében. Az Átvitel és címkézés kiegészítő (1.3-as vagy újabb verzió) automatikusan képes a képfájlokhoz mellékelt titkos hangjegyzeteket szöveges feliratokba, vagy a fájlokat egy FTP-kiszolgálóra továbbíthatja mobileszközről. Asztali alkalmazások A Catalyst Browse / Catalyst Prepare (26) segítségével a szakemberek böngészhetnek és kezelhetik a Sony kamerájával készített videoklipeket. Ezenkívül a Távoli kamera eszköz (31) távolról módosíthatja a fényképezőgép beállításait, és LAN-kábellel csatlakoztatott számítógépről készíthet felvételeket, és számos finomítást kínál az Alpha 1 számára: gyorsabb átvitel, érintéses válasz, kettős bővítőhely és HEIF támogatás,

Megbízható és könnyen kezelhető

A professzionális felhasználóknak nemcsak kifinomult funkciókra és teljesítményre van szükségük. Szükségük van minden professzionális eszköz megkövetelt megbízhatóságára és tartósságára is. Az Alpha 1 két adathordozóval rendelkezik, amelyek egyaránt támogatják az UHS-I és az UHS-II SDXC / SDHC kártyákat, valamint az új CFexpress A típusú kártyákkal a nagyobb teljes kapacitás és a gyorsabb olvasási / írási sebesség érdekében. Tartós magnéziumötvözet-háza, hosszú akkumulátor-élettartama a Z-akkumulátorral, amely meghosszabbítható az opcionális VG-C4EM függőleges fogantyúval (külön megvásárolható), továbbfejlesztett porelszívási funkció, redőny bezárás kikapcsoláskor képérzékelő, valamint por- és nedvességállóság (32), amely maximalizálja a megbízhatóságot kihívást jelentő környezetekben. Tartós, megbízható A típusú HDMI csatlakozót és USB PD (Power Delivery) támogatást tartalmaz,

A felülvizsgált menüszerkezet megkönnyíti a navigációt, az érintésre reagáló menüműveletek pedig gyors, intuitívabb vezérlést kínálnak az érintéses fókusszal és az érintéskövetéssel a 3,0 típusú 1,44 millió képpontos (kb.) LCD-monitoron. Az egyszerű testreszabás érdekében a fényképezőgép fényképezési beállításainak egy része a kiválasztott felvételi módnak megfelelően megváltozik, így minden eddiginél könnyebb a különböző rekesz, záridő és egyéb beállítások használata állóképek és filmek készítéséhez.

Árak és elérhetőség

Az Alpha 1 teljes képkocka cserélhető objektíves fényképezőgép 2021 márciusában lesz megvásárolható körülbelül 6500 USD és 8500 CAD értékben. Ezt a Sony különféle hivatalos márkakereskedőinél fogják értékesíteni Észak-Amerikában.

Exkluzív történetek és izgalmas új tartalom, amelyet az új fényképezőgéppel és a Sony egyéb képalkotó termékeivel készítettek, megtalálható a www.alphauniverse.com címen , amely a Sony α - Alpha márkájú fényképezőgépek minden rajongójának és vásárlójának oktatása és inspirálása céljából jött létre.

Az Alpha Universe új termékének részletes ismertetéséhez kattintson IDE.

Az új tartalmat közvetlenül a Sony Fotógalériában is közzéteszik.

Részletes termékinformációért látogasson el ide:
 
(USA) - ILCE-1
 
(CA) - ILCE-1

Talán Adam Schultz is lecseréli az a9II-t?
 
Ti mit gondoltok?
 

Nick Noa

    900
    1